Lezing ‘De wondere wereld van dementie’ over de inzichten van dr. Anneke van der Plaats. 

Waarom en voor wie

De lezing ‘De wondere wereld van dementie’ over de inzichten van dr. Anneke van der Plaats vanuit de moderne hersenkunde is relevant voor iedereen die privé of via haar/zijn werk in aanraking komt met mensen met dementie. 

Wanneer mensen de werking van het dementerende brein begrijpen, kunnen zij zelf praktische oplossingen bedenken om mensen met dementie een gevoel van eigenwaarde en welbevinden te geven. Vaak wordt de zorg dan niet meer als een enorme last ervaren en kan men de persoon met dementie veel langer thuis verzorgen. Een belangrijk inzicht is dat mensen met dementie volledig afhankelijk worden van ook de fysieke omgeving. Na de lezing (of workshop) gaat het publiek naar huis met een aantal praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn.

De lezingen zijn verhelderend en interactief

Met enthousiaste instemming van mijn moeder Anneke van der Plaats geef ik op geheel eigen wijze al enkele jaren haar lezing ‘De wondere wereld van dementie’.

In ‘De wondere wereld van dementie’ bespreekt ik de werking van de hersenen. Hiermee geef ik u een verrassende kijk op het brein van mensen met dementie en uw eigen brein. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Het in de praktijk toepassen van kennis uit de Neurowetenschappen heeft onmiddellijk een positief effect op het gedrag van bewoners, medewerkers en uzelf. Een inzichtelijk verhaal dat direct voor iedereen begrijpelijk is. Een echte eyeopener!

Praktische informatie

De lezingen kunnen een onderdeel zijn van een Alzheimercafé, workshop, kick off van een cursus e.d. De tijdsduur wordt in overleg bepaald. U kunt ook aangeven wat eventuele wensen m.b.t. aandachtspunten zijn.

De cursist

De lezing is voor zorgverleners, medewerkers welzijn, activiteitenbegeleiders en begeleiders van mensen met dementie.
Mantelzorgers, familie en vrijwilligers zijn ook van harte welkom.

Kosten

Op aanvraag.
Alle prijzen zijn exclusief 21% btw. en reiskosten.

Aanvraag Lezing

  Planning 2022
  In overleg.

  Breinplaats-8-principes uit het boek de wondere wereld van dementie
  Vorige pagina

  Heel toegankelijk en duidelijk voor ons.

  Ik ben benieuwd hoe toepasbaar alles zal zijn in de praktijk.

  Ilse uit Leueven / België

   Dank je wel Peter voor die mooie dag!

  Het was echt leuk. Wat ik ook fijn vond waren de reacties van mijn collega’s. De ganse dag zitten is niet leuk vinden maar nu was de dag voorbij gevlogen ? Jij hebt mij zoveel inspiratie gegeven en een doel in mijn leven.

  Nancy uit Leuven / België

  Mijn collega’s waren heel enthousiast over jouw opleiding

  Zij vonden het goed dat je het veel herhaalde maar telkens op andere manier. Jouw presentatie over de woningen, gangen en beleefplekken was echt TOP! We weten veel over dementie maar hoe jij het brengt vinden mijn collega’s heel duidelijk en komt veel beter binnen…

  Collega`s van Nancy / België

  Dankzij jouw en je moeder wordt er nu bij ons ook dingen gewijzigd

  Waardoor het voor onze bewoners met dementie aangenamer zal worden en dan moeten wij aan onszelf nog veel veranderen.

  Anoniem

  Het was heel leerzaam

  En op een goede en duidelijke manier overgebracht. Het was heel interessant. Je zou een boek moeten uitbrengen. Ga zo door, want ik vond het heel interessant.

  Karin uit Moergestel

  Het was zeer interessant!

  En ik heb heel veel van je geleerd. Vooral hoe je met geduld en inleving van de beleefwereld van een persoon met dementie het verschil kunt maken in rust of onrust.

  Marlies uit Moergestel

  Goede uitleg!

  Goede docent met veel (droge) humor, interessant en heel erg leerzaam!

  Bram uit Arnhem

  Jouw presentatie was echt leuk, heel erg interessant. 

  Ook al heb ik er niet zoveel mee te maken in mijn werk als huishoudelijke medewerker. Maar nu weet ik er meer van, ik overweeg nu ook een opleiding tot VIG’er te gaan volgen. 

  Mieke uit Arnhem

  Vandaag was het erg leerzaam

  Duidelijke dia`s en begrijpelijk uitgelegd. Voldoende wisseling tussen theorie en beeldmateriaal.  Ik ben zeer tevreden en heb heel veel van je geleerd. Heel erg bedankt!!

  Rolien uit Utrecht

  Alles was herkenbaar, leuke uitleg!

  Goed om iets meer te weten over dementie. Voor onze doelgroep voldoende. (facilitair/ ondersteuning)

  Eugene uit Moergestel

  Peter het was leerzaam en inzichtelijk

  Naar werkelijkheid weergegeven en ik kan mij er goed in vinden. Nuttige tips zijn gelijk toepasbaar. Ga zo door en doe je je moeder Anneke van der Plaats de groeten.

  Annemieke uit Arnhem

  Het was een leerzame dag!

  Veel geleerd en erg interessant.  Wij hebben al vele cursussen via onze werkgever gevolgd, maar dit was ECHT de leukste cursusdag!

  Monique uit Tilburg