Casemanagement en coaching

Steun voor de hulpverlener

Slinkende veerkracht? Schakel een zorgprofessional in

De meeste mensen met een hersenaandoening blijven thuis wonen. Een mooie gedachte, maar voor u als hulpverlener kan dat zwaar zijn. Aangedane hersenen kunnen zich niet meer goed in de ander verplaatsen. Ze laten ongeremd hun gevoel spreken. U moet dat alles continu opvangen.

Het zuigt u stukje bij beetje leeg. Met de tijd neemt de veerkracht af. Ook de fysieke belasting wordt steeds groter. Hoe zou het zijn als u de zorg samen met een professional aan huis gaat doen? Schakel een zorgmakelaar in die kennis en expertise heeft van dementie en die kan anticiperen op het proces. Zo’n zorgmakelaar wordt ook wel een casemanager genoemd.

Dementiezorg aan huis

Casemanagement en sociaal netwerk vormgeven

Download PDF >  |  Kostenoverzicht >

IK WIL EEN PERSOONLIJK GESPREK

Weer quality time samen

De zorgprofessional biedt maatwerk, beoordeelt waar uw situatie om vraagt. Soms is het van belang dat de professional naar u toe komt, soms gaat u samen naar officiële instanties en soms heeft u aan een telefoongesprek voldoende om even wat stoom af te blazen. Alleen al het gevoel van ‘samen’ kan verlichting brengen.

En zeg nou eerlijk, is het niet heerlijk om het stokje even door te kunnen geven? U kunt gewoon weer even samenzijn met uw partner, vader of moeder. Met al dat geregel en met alle zorgen zou u bijna vergeten dat het leven om quality time gaat: met elkaar genieten van dat wat nog wél mogelijk is!