Workshop over herkennen probleemgedrag en hoe ermee om te gaan

Omgaan met probleemgedrag bij dementie

Workshop volgens Brein-Omgeving Methode

Inhoud

Kennismaking met de werking van het brein en het belang van een geschikte omgeving. Mensen met dementie vertonen soms onbegrepen gedrag. Verkeren zij in een onveilige omgeving, dan ontstaat vaak probleemgedrag. Hoe reageert de (zorg)omgeving daar effectief op?

In deze cursus leert u de Brein-Omgeving Methode toe te passen waarmee u ongunstige prikkels weghaalt zodat bewoners zich weer veilig en beschermd voelen. U oefent met het voorkomen en oplossen van probleemgedrag.

Voorbereiding

U kijkt naar uw eigen werkpraktijk en brengt een eigen casus in die u wilt bespreken. Bedenk wat u zou u willen veranderen en waar u bij geholpen wilt worden. Door een actieve bijdrage levert de workshop de meeste meerwaarde op.

Resultaat

U hebt kennis waarom mensen ogenschijnlijk onbegrepen gedrag vertonen. U bent in staat om veilige situaties te creëren zodat probleemgedrag door cliënten minder kans krijgt. Doet probleemgedrag zich voor, dan weet u daar effectief mee om te gaan.

U deelt uw nieuwe inzichten met uw collega’s en vermindert daarmee gezamenlijk het probleemgedrag. Dat biedt voor alle betrokkenen binnen de afdeling meer rust.

Vorige pagina

Planning

Workshop voor groepen van maximaal 11 cursisten. De duur is een hele dag, met een lunchpauze van 30 minuten, of twee avonden.

Dagcursus
Zaterdag 5 november 2022
van 10.00 – 16.30 uur

Avondcursus
Twee avonden:
Dinsdag 17 januari 2023
van 19.00 – 22.00 uur &
Dinsdag 24 januari 2023
van 19.00 – 22.00 uur

De cursist

De workshop is geschikt voor iedereen die regelmatig in contact komt met mensen met dementie. Zorgverleners, vrijwilligers, begeleiders, behandelaren van personen met een hersenbeschadiging (incl. NAH) werkzaam in de psychogeriatrie, verstandelijk gehandicapte zorg, gerontopsychiatrie, ouderenzorg, thuiszorg en maatschappelijk werk. Mantelzorgcoördinatoren, casemanagers en medewerkers van gemeenteafdeling WMO zijn ook van harte welkom.

Kosten

Kosten opleiding €165,-
Inclusief koffie, thee, zoetigheden en hands-outs.

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw. 

Certficering

U ontvangt een bewijs van deelname.

Opleidinglocatie

Domus Locus
Wolfhezerweg 75
6874 AC Wolfheze

Aanmelden workshop

  Incompany

  De cursus kan ook op locatie verzorgd worden, toegesneden op de wensen van uw organisatie. Vraag een offerte aan.

   De workshop kan ook op uw locatie verzorgd worden en daarbij eventueel op maat gemaakt worden. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

   De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen. Uiterlijk twee weken voor de startdatum krijgt u bericht.

   Heel toegankelijk en duidelijk voor ons.

   Ik ben benieuwd hoe toepasbaar alles zal zijn in de praktijk.

   Ilse uit Leueven / België

    Dank je wel Peter voor die mooie dag!

   Het was echt leuk. Wat ik ook fijn vond waren de reacties van mijn collega’s. De ganse dag zitten is niet leuk vinden maar nu was de dag voorbij gevlogen ? Jij hebt mij zoveel inspiratie gegeven en een doel in mijn leven.

   Nancy uit Leuven / België

   Mijn collega’s waren heel enthousiast over jouw opleiding

   Zij vonden het goed dat je het veel herhaalde maar telkens op andere manier. Jouw presentatie over de woningen, gangen en beleefplekken was echt TOP! We weten veel over dementie maar hoe jij het brengt vinden mijn collega’s heel duidelijk en komt veel beter binnen…

   Collega`s van Nancy / België

   Dankzij jouw en je moeder wordt er nu bij ons ook dingen gewijzigd

   Waardoor het voor onze bewoners met dementie aangenamer zal worden en dan moeten wij aan onszelf nog veel veranderen.

   Anoniem

   Het was heel leerzaam

   En op een goede en duidelijke manier overgebracht. Het was heel interessant. Je zou een boek moeten uitbrengen. Ga zo door, want ik vond het heel interessant.

   Karin uit Moergestel

   Het was zeer interessant!

   En ik heb heel veel van je geleerd. Vooral hoe je met geduld en inleving van de beleefwereld van een persoon met dementie het verschil kunt maken in rust of onrust.

   Marlies uit Moergestel

   Goede uitleg!

   Goede docent met veel (droge) humor, interessant en heel erg leerzaam!

   Bram uit Arnhem

   Jouw presentatie was echt leuk, heel erg interessant.

   Ook al heb ik er niet zoveel mee te maken in mijn werk als huishoudelijke medewerker. Maar nu weet ik er meer van, ik overweeg nu ook een opleiding tot VIG’er te gaan volgen.

   Mieke uit Arnhem

   Vandaag was het erg leerzaam

   Duidelijke dia`s en begrijpelijk uitgelegd. Voldoende wisseling tussen theorie en beeldmateriaal.  Ik ben zeer tevreden en heb heel veel van je geleerd. Heel erg bedankt!!

   Rolien uit Utrecht

   Alles was herkenbaar, leuke uitleg!

   Goed om iets meer te weten over dementie. Voor onze doelgroep voldoende. (facilitair/ ondersteuning)

   Eugene uit Moergestel

   Peter het was leerzaam en inzichtelijk

   Naar werkelijkheid weergegeven en ik kan mij er goed in vinden. Nuttige tips zijn gelijk toepasbaar. Ga zo door en doe je je moeder Anneke van der Plaats de groeten.

   Annemieke uit Arnhem

   Het was een leerzame dag!

   Veel geleerd en erg interessant.  Wij hebben al vele cursussen via onze werkgever gevolgd, maar dit was ECHT de leukste cursusdag!

   Monique uit Tilburg