Voorlichting aan cliënt,familie en mantelzorgers

De werking van het brein en de invloed van de omgeving

Hoe omgaan met dementie?

Een hersenbloeding, beroerte, dementie of ontwaken uit een coma…de meeste mensen die dit treft, hebben een hersenbeschadiging opgelopen en reageren daarna anders dan voorheen. Logisch nadenken en verwoorden is er niet meer bij. Ook prikkels uit de omgeving hebben een ander effect.

Wij verwachten daarentegen nog steeds hetzelfde gedrag. Als de partner, vader of moeder ineens ‘lelijk doet’, begrijpen we er niets van. Maar eigenlijk geeft de persoon met dit ‘onbegrepen gedrag’ het signaal af dat wíj het niet goed begrijpen. In leren omdenken zit de oplossing. Meer kennis over de hersenkunde is het startpunt.

Vraag een persoonlijk gesprek aan of laat BreinPlaats een familiebijeenkomst organiseren. Bellen met BreinPlaats kan via 06-23966892 of stuur een mail naar info@breinplaats.nl

Voorlichting over omgaan met dementie en onbegrepen gedrag

Een handje helpen

Daar waar de hersenen in gebreke blijven, zal de omgeving een handje moeten helpen. Daarom is voorlichting belangrijk. Voor familie, vrienden en mantelzorgers, maar ook voor de tuinman, buurvrouw, glazenwasser en de kapper. Hoe meer voor iedereen duidelijk is, hoe veiliger en rustiger de omgeving, hoe beter de persoon met dementie zich zal voelen.