Opleidingen voor zorgprofessionals

Leer over de werking van het brein en de invloed van de omgeving

Presentaties en opleidingen omgaan met dementie

Om gerichte hulp en aandacht aan cliënten te kunnen geven, is kennis over dementie en de gevolgen daarvan nodig. BreinPlaats organiseert lezingen, workshops en opleidingen over de werking van het aangedane brein en over het omgaan van dementie in het dagelijks leven.

Een belangrijke inspiratiebron voor alle opleidingen zijn de inzichten uit de Brein-Omgeving Methode (B.O.M.) die uniek is voor ons aanbod. De opleidingen worden verzorgd door specialisten uit het netwerk van BreinPlaats. De cursussen en workshops zijn ook geschikt voor zij-instromers.

Hebt u eenmaal begrip van het aangedane brein, dan krijgt u grip op de situatie en wint de communicatie met de cliënt aan zeggingskracht.

BreinPlaats-Peter Peltzer-Cursus

Bekijk ons aanbod aan opleidingen, workshops en cursussen met als centrale thema: omgaan met dementie volgens de Brein-Omgeving Methode van Dr. Anneke van der Plaats. 

Introductie Omgevingszorg.

Hoe creëert u een gunstige omgeving voor mensen met dementie of met een andere hersenbeschadiging? Een introductie van twee dagdelen in de Brein-Omgeving Methode.

Meer informatie

Beleefplekken volgens de Brein-Omgeving Methode.

Workshop die inzicht geeft in een geschikte fysieke omgeving voor mensen met dementie. Leer in één dag alles over het creëren van aantrekkelijke beleefplekken.

Meer informatie

Basisopleiding – Omgaan met dementie en niet begrepen (probleem)gedrag.

Deze cursus helpt deelnemers de omgeving van mensen met dementie te observeren en te bepalen welke veranderingen daarin kunnen worden aangebracht om het woon-leefklimaat te verbeteren.

Meer informatie

Cursus Omgevingszorg voor zorgondersteuners.

Welke rol vervullen zorgondersteuners en huiskamerassistenten (niveau 1 en 2) bij het creëren van een gunstige omgeving voor mensen met dementie? Ontdek in drie dagdelen wat u wel én niet moet om goede hulp te bieden.

Meer informatie

Cursus Omgevingszorg voor individuele begeleiders en casemanagers.

In deze cursus van drie dagdelen leren medewerkers hoe zij de Brein-Omgeving Methode kunnen toepassen in de thuiszorg.

Meer informatie

Teamdag – Inzicht in dementie met behulp van paarden

Wat heeft dementie met paarden te maken? Met behulp van de paarden kunnen we dat nog meer verduidelijken. Want ook een paard heeft behoefte aan veiligheid, duidelijkheid, reageert op energie, intentie, gedachtes enzovoorts. Tijdens de team-dag zullen we veelal de vergelijking maken met dementie.

Meer informatie

Probleemgedrag bij dementie en de Brein-Omgeving Methode

In deze workshop van twee dagdelen word ‘onbegrepen’ gedrag verklaard. U leert gunstige situaties voor cliënten te creëren, waarmee u probleemgedrag kunt voorkomen of effectief daarmee weet om te gaan.

Meer informatie

Gastles: Wat is dementie? Eenvoudig uitgelegd

Gastles voor zorg- en welzijnsopleidingen in het middelbaar en hoger onderwijs. Aandacht voor dementie en andere hersenschade is essentieel in zorgopleidingen.

Meer informatie

Presentatie: Omgaan met dementie in het dagelijkse leven

Hoe gaat u privé of in uw werk om met mensen met dementie? Presentatie met concrete tips voor de dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn.

Meer informatie
Breinplaats-8-principes uit het boek de wondere wereld van dementie

Via begrip weer grip krijgen

Om het juiste te kunnen bieden aan uw cliënten, heeft u achtergrondkennis nodig. Kennis over de werking van de hersenen en de uitwerking in het dagelijks leven. Alleen via begrip krijgt u namelijk weer grip op de situatie: als u begrijpt wat uw cliënt indirect communiceert, weet u ook waar u de oplossing kunt vinden.