Opleidingen voor zorgprofessionals

Leer over de werking van het brein en de invloed van de omgeving

Presentaties en opleidingen omgaan met dementie

Om gerichte hulp en aandacht aan cliënten te kunnen geven, is kennis over dementie en de gevolgen daarvan nodig. BreinPlaats organiseert lezingen, workshops en opleidingen over de werking van het aangedane brein en over het omgaan van dementie in het dagelijks leven.

Een belangrijke inspiratiebron voor alle opleidingen zijn de inzichten uit de Brein-Omgeving Methode (B.O.M.) die uniek is voor ons aanbod. De opleidingen worden verzorgd door specialisten uit het netwerk van BreinPlaats. De cursussen en workshops zijn ook geschikt voor zij-instromers.

Hebt u eenmaal begrip van het aangedane brein, dan krijgt u grip op de situatie en wint de communicatie met de cliënt aan zeggingskracht.

BreinPlaats staat ingeschreven als onderwijsinstelling in het Centraal  Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO).

BreinPlaats-Peter Peltzer-Cursus

Introductie in Omgevingszorg:
De Brein-Omgeving Methode in de praktijk

Ontdek de Brein-Omgeving Methode tijdens deze praktische introductie. Leer waarom mensen met een beschadigd brein zich onveilig voelen. Ontdek hoe u een gunstige omgeving kunt creëren om hen te ondersteunen. De introductiecursus duurt slechts een halve dag.

Meer informatie

Basisopleiding Omgevingszorg:
Essentiële kennis voor helpenden en zorgondersteuners.

Welke rol vervullen Zorgondersteuners en Helpende Zorg en Welzijn (MBO niveau 1, 2 en 3) bij het creëren van een gunstige omgeving voor mensen met dementie? Ontdek in drie dagdelen wat u wel én niet moet om goede hulp te bieden.

Meer informatie

Basisopleiding Omgevingszorg:
Omgaan met dementie en niet-begrepen (probleem)gedrag.

Deze opleiding helpt Verzorgenden (IG) en Verpleegkundigen (MBO niveau 2, 3 en 4) de omgeving van mensen met dementie te observeren en te bepalen welke veranderingen daarin kunnen worden aangebracht om het woon-leefklimaat te verbeteren.

Meer informatie

Basisopleiding Omgevingszorg:
Essentiële kennis voor thuiszorgmedewerkers.

In deze opleiding van drie dagdelen leren individuele begeleiders en thuiszorg- medewerkers (MBO niveau 1, 2, 3) en 4 hoe zij de Brein-Omgeving Methode kunnen toepassen in de thuiszorg.

Meer informatie
Breinplaats-8-principes uit het boek de wondere wereld van dementie

Leergang – Ambassadeur ‘Vrij Leven’ volgens de Brein Omgeving Methode (BOM Ambassadeur)

De leergang tot BOM Ambassadeur ‘Vrij & beter Leven’ vergroot uw kennis en vaardigheden om de omgeving en het gedrag van mensen met dementie te begrijpen en analyseren, veranderingen te initiëren en collega’s te coachen en begeleiden. Dit maakt u een specialist en ambassadeur in de Brein Omgeving Methode, wat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met dementie.

Wordt aan gewerkt

Workshop – Probleemgedrag bij dementie en de Brein-Omgeving Methode

In deze workshop van twee dagdelen word ‘onbegrepen’ gedrag verklaard. U leert gunstige situaties voor cliënten te creëren, waarmee u probleemgedrag kunt voorkomen of effectief daarmee weet om te gaan.

Meer informatie

Workshop – beleefplekken volgens de Brein-Omgeving Methode.

Workshop die inzicht geeft in een geschikte fysieke omgeving voor mensen met dementie. Leer in één dag alles over het creëren van aantrekkelijke beleefplekken.

Meer informatie

Workshop – Inzicht in dementie met behulp van paarden (tip teamdag)

Wat heeft dementie met paarden te maken? Met behulp van de paarden kunnen we dat nog meer verduidelijken. Want ook een paard heeft behoefte aan veiligheid, duidelijkheid, reageert op energie, intentie, gedachtes enzovoorts. Tijdens de team-dag zullen we veelal de vergelijking maken met dementie.

Meer informatie

Lezing: De wondere wereld van dementie. 

Hoe gaat u privé of in uw werk om met mensen met dementie? Presentatie met concrete tips voor de dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn.

Meer informatie

Gastles: Wat is dementie? 

Gastles voor zorg- en welzijnsopleidingen in het middelbaar en hoger onderwijs. Aandacht voor dementie en andere hersenschade is essentieel in zorgopleidingen.

Meer informatie