Opleidingen voor zorgprofessionals
Leer over de werking van het brein en de invloed van de omgeving

Om gerichte hulp en aandacht aan cliënten te kunnen geven, is kennis over dementie en de gevolgen daarvan nodig. BreinPlaats organiseert lezingen, workshops en opleidingen over de werking van het aangedane brein en over het omgaan van dementie in het dagelijks leven.
Een belangrijke inspiratiebron voor alle opleidingen zijn de inzichten uit de Brein-Omgeving Methode (B.O.M.) die uniek is voor ons aanbod. De opleidingen worden verzorgd door specialisten uit het netwerk van BreinPlaats. De cursussen en workshops zijn ook geschikt voor zij-instromers.
Hebt u eenmaal begrip van het aangedane brein, dan krijgt u grip op de situatie en wint de communicatie met de cliënt aan zeggingskracht.
Welke rol vervullen Zorghulpen en Helpende Zorg en Welzijn (MBO niveau 1 & 2) bij het creëren van een gunstige omgeving voor mensen met dementie? Ontdek in drie dagdelen wat u wel én niet moet om goede hulp te bieden.
Meer informatieDeze cursus helpt Verzorgenden IG en Verpleegkundigen (MBO Niveau 3 & 4) de omgeving van mensen met dementie te observeren en te bepalen welke veranderingen daarin kunnen worden aangebracht om het woon-leefklimaat te verbeteren.
Meer informatieIn deze cursus van drie dagdelen leren individuele begeleiders en thuiszorg- medewerkers (MBO niveau 1, 2 en 3) hoe zij de Brein-Omgeving Methode kunnen toepassen in de thuiszorg.
Workshop die inzicht geeft in een geschikte fysieke omgeving voor mensen met dementie. Leer in één dag alles over het creëren van aantrekkelijke beleefplekken.
Meer informatieWat heeft dementie met paarden te maken? Met behulp van de paarden kunnen we dat nog meer verduidelijken. Want ook een paard heeft behoefte aan veiligheid, duidelijkheid, reageert op energie, intentie, gedachtes enzovoorts. Tijdens de team-dag zullen we veelal de vergelijking maken met dementie.
Meer informatieIn deze workshop van twee dagdelen word ‘onbegrepen’ gedrag verklaard. U leert gunstige situaties voor cliënten te creëren, waarmee u probleemgedrag kunt voorkomen of effectief daarmee weet om te gaan.
Meer informatieGastles voor zorg- en welzijnsopleidingen in het middelbaar en hoger onderwijs. Aandacht voor dementie en andere hersenschade is essentieel in zorgopleidingen.
Meer informatieHoe gaat u privé of in uw werk om met mensen met dementie? Presentatie met concrete tips voor de dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn.
Meer informatieMaximaal 3 uur waarin de Brein-Omgeving Methodiek wordt uitgelegd. Waarom mensen met een beschadigd brein zich vaak niet veilig voelen en hoe u kunt helpen een gunstige omgeving te creëren.
Informatie volgtOm het juiste te kunnen bieden aan uw cliënten, heeft u achtergrondkennis nodig. Kennis over de werking van de hersenen en de uitwerking in het dagelijks leven. Alleen via begrip krijgt u namelijk weer grip op de situatie: als u begrijpt wat uw cliënt indirect communiceert, weet u ook waar u de oplossing kunt vinden.