Hieronder staat een greep uit de verschillende organisaties aan wie wij onze diensten de afgelopen jaren hebben verleend.

2018:

Zorggroep Raalte
Stichting NiKo Alkmaar 

2019:

Zorggroep Raalte
Stichting NiKo Alkmaar
Magnushof Schagen 
Thebe
Avondlicht Herwijnen
Rusthuis Ter Meeren België
Driezorg
Pro Senecute – Lochum
Evean – Henriette Roland Holst

2021:

Innoforte – Velp
Covid-19 periode (Gewerkt voor VGGM) 
Rijnwaal – Bemmel
Huize Avondrust – Opheusden
Vivantes Zorgcentra – Urmond
Stichting Samen Zorgen, Zorgcentrum Liefkenshoek – Heteren

2022:

Vivantes Zorgcentra – Urmond
De Vriezenhof – Vriezenveen
Inovum – thuiszorg IBT – Loosdrecht
De Keijenberg – Renkum
en……….er volgen meer. 

Lezingen/ presentatie`s

Leiden , Arnhem, Zwolle, Deventer, Den Haag, Alkmaar, Doetinchem, Almere, Utrecht, Elburg

Congressen

2017 – Congressen met zorg – Ede
2018 – Congressen met zorg – Ede
2019 – Congressen met zorg – Ede
2020 – Congressen met zorg – Ede
2021 – Congressen met zorg – Ede
2022 – Congressen met zorg – Ede

‘Iedereen verdient op elk moment een mooie tijd van leven!’

BreinPlaats-Contact-Peter Peltzer

Even voorstellen, mijn naam is Peter Peltzer

Ik ben de oprichter van het bedrijf BreinPlaats, dat ik in 2019 heb opgericht. Ik bied diensten aan voor individuele patiënten met dementie, hun familie en mantelzorgers en geef ik adviezen en bijscholingscursussen voor zorgprofessionals. Voor een deel doe ik dat samen met anderen uit mijn netwerk. Ik lever praktische oplossingen voor alledag in de thuisomgeving van mijn cliënten, op mijn kantoor of elders.

Met de paplepel ingegoten

Vanaf mijn jeugd ben ik al in aanraking gekomen met mensen met dementie omdat mijn grootvader eind jaren ’70 en begin jaren ’80 opgenomen was in een verpleeghuis. Mijn basisschool stond naast het verpleeghuis waar mijn grootvader was opgenomen. Dagelijks bezocht ik hem en ik werd als het ware “kind aan huis”. Daardoor deed ik kleine boodschappen voor de bewoners van het verpleeghuis. Ik leefde met ze mee wanneer ze verdrietig waren en ik kwam ook op de recreatieavonden waar we veel plezier hadden. In deze periode werd het voor mij al duidelijk dat ik “iets in de zorg” wilde gaan doen. In het verpleeghuis werd de eerste dagbehandeling in Nederland gestart en ook daar was ik dagelijks te vinden. Vanuit deze dagbehandeling is op particulier initiatief de zogenaamde “dagopvang” gestart. De reden was dat dagbehandeling maar tijdelijk was en de cliënten er niet weg wilden, ze vonden het heerlijk om een paar dagen per week een “uitje” te hebben. Zo richtte mijn moeder Anneke van der Plaats voor eigen rekening en risico als eerste in Nederland in 1983 een dagopvang voor ouderen op. Na ongeveer een jaar werd deze officieel erkend door het Nederlands Zorg Instituut (NZI)

Mijn intentie was natuurlijk om de zorg als beroep te kiezen. Ik heb de benodigde opleidingen gedaan en de laatste 20 jaren heb ik fulltime in de (acute) psychiatrie gewerkt zowel intra- als extramuraal. Het omgaan met mensen met psychiatrische en cognitieve stoornissen heb ik altijd erg fascinerend gevonden: wat speelt zich af in hun brein. Ik heb hierin zowel de psychiatrische geest als de geest bij dementie goed leren kennen. Ik werkte het liefst in de ambulante zorg thuis, echter door de bezuinigingen tijdens de crisisjaren werd deze zorg minder gegeven. Ik was genoodzaakt om klinisch te gaan werken in verband met baangarantie. Inmiddels is het tij gekeerd en zijn er weer mogelijkheden om in de thuiszorg te gaan werken. Mijn ambitie is om deze zorg te coördineren waardoor deze effectiever kan worden. In september 2018 startte ik daarom met de opleiding casemanagement dementie. Door mijn opleiding leerde ik veel over “overstijgende zorg” maar ook veel over mijzelf.

Dagelijks leven

Ik ben 25 jaar gelukkig getrouwd, samen hebben mijn vrouw en ik 2 zonen (18 en 21) en 1 dochter (14). Van beroep ben ik dementie-verpleegkundige en brandweerman. Dat is een zeldzame combinatie. Ik oefen beide beroepen al jaren met plezier uit omdat ik zowel de zorgzame als de stoere kant van mijn karakter wil laten leven. Sinds het volgen van de opleiding casemanagement en coaching wil ik tevens een “steun voor ondersteuners” zijn, in de vorm die voor hen wenselijk is.

Recht op geluk en welbevinden

Ondanks een diagnose dementie, kan men thuis of in een verpleeghuis, liefst samen met de mantelzorgers, familie en eventuele thuiszorg, ontdekken dat het leven nog veel waardevols kan bieden. Dat is mijn missie en daar zet ik graag mijn expertise voor in.

Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder!

Wat u zelf kunt, doet u zelf. Wat ik bij kan dragen, geef ik u. Ieder zijn kwaliteiten, maar uiteindelijk doen we het samen. Hoe dan ook kijken we naar mogelijkheden of gaan ernaar op zoek, vanuit pragmatisme, oplossingsgerichtheid en met humor, want…..