Thuisconsult over woninginrichting

Praktische oplossingen voor alledag in de thuisomgeving van de cliënt

Thuis blijven wonen? Goede omgevingszorg is belangrijk

Natuurlijk zoekt u naar antwoorden. Er is zoveel veranderd. Of het nu over de praktische aanpassingen in huis gaat, de aanschaf van hulpmiddelen of wet- en regelgeving. De belangrijkste les die we leren is dat we na een hersenbeschadiging afhankelijk worden van de omgeving.

Een ongunstige omgeving roept angst en verwarring op. Maar hoe scheppen we ‘een gunstige omgeving’? Dat is de zoektocht. Het zit in nostalgische spullen, afgestemde dagactiviteiten, bejegenen vanuit empathie, maar ook dat de neuzen van het sociale netwerk dezelfde kant op staan. Mensen met dementie voelen exact wat er speelt en reageren onverbloemd.

Soms vraagt de inrichting in huis om enkele aanpassingen. Een verfje hier, een sticker daar, een kast naar een andere plek, verlichting met dimmers. Samen komen we tot een planmatige aanpak binnen uw budget.

Thuisconsult woonomgeving

Op zoek naar de juiste aanpassingen en oplossingen in en rond huis

Download PDF >

IK WIL EEN PERSOONLIJK GESPREK

Herkenning geeft rust

Het belangrijkste voor iemand met een aangedaan brein is zich geborgen en veilig voelen. Dat het weer fijn is thuis. Herkenning geeft houvast. Elke emotie en gedragsuiting zijn een graadmeter voor de omgeving. Als uw partner, vader of moeder zich ontspant en tevreden is, is de afstemming in orde en doet de omgeving het juiste.