Boekpresentatie van DEMENTIE & EMPATHIE

Rotterdam, 17 september 2021

Boekhandel Donner aan de Coolsingel te Rotterdam was gisteren het ‘decor’ voor Dick Kits, Hedda Schut auteurs van het nieuwe boek Dementie & Empathie en de gastsprekers Harry Wiersema, voorzitter Odensehuis en buddy Nienke Bodde, coördinator Stichting Kameraad.

Op uitnodiging van Dick Kits hebben Anneke van der Plaats en ik gisteren de boekpresentatie bijgewoond.

Anneke werd als ‘eregast ‘ verwelkomt en als een volkomen verrassing werd het boek ook nog eens speciaal aan haar opgedragen.
Na de presentatie, onder genot van een drankje hebben wij een aantal leuke en bijzondere gasten mogen ontmoeten.

Het boek ‘ Dementie & Empathie ‘ is een prachtige ‘reisgids’ geworden voor iedereen die méér wil weten over het omgaan met dementie.
DEMENTIE & EMPATHIE beschrijft hoe we in een nieuwe dynamiek onverwacht en onbegrepen gedrag in goede banen kunnen leiden. Thuis, in de samenleving en de zorginstelling. Empathie is daarbij leidend en onmisbaar. Empathie is afstemmen op de ander, zijn gevoelens en behoeften begrijpen en hiernaar handelen. Als dat lukt, wordt de zorglast minder en de omgang met elkaar een stuk aangenamer.

Tijdens ons gezellig dagje uit hebben wij de ideeën doorgenomen over de invulling van ” het vragenuurtje probleem/ signaalgedrag bij mensen met dementie en of een ander hersenschade” wat Anneke heel graag wilt gaan verzorgen tijdens onze mini cursussen en of workshops. Maar hierover later meer, wordt vervolgd. ?

Wat Dick Kits schrijft over Anneke:

Dr. Anneke van der Plaats werd in het zonnetje gezet tijdens de boekpresentatie van DEMENTIE & EMPATHIE op 17 september bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Auteurs Hedda Schut en Dick Kits hebben het boek aan haar opgedragen. Daar was ze zichtbaar blij mee.

Voor de auteurs bijna vanzelfsprekend vanwege de grote verdienste van Anneke van der Plaats in ‘de wereld van dementie’. Haar kennis over de werking van ons brein heeft heel Nederland en nu ook China geleerd hoe we goede hulp aan en zorg voor mensen met dementie kunnen realiseren.
Zoals Anneke ooit zei: ‘Als we ons op de ander richten en hem proberen te begrijpen, kunnen we niet anders dan lief zijn en helpen’.

Informatie over dit boek: www.dutch8.nl

#dementie #zorg #zorgsector #empathie

Een reactie op “Boekpresentatie van DEMENTIE & EMPATHIE

  1. Trudie zegt:

    Vanuit een professioneel optiek doet een brein wat aangetast is door dementie mij nog steeds verrassen , vragen om nog meer inleven , flexibele geest ter begeleiding ,begrip voor de pijn van verlies van je vaardigheden en bewust bestaan : het is een zwaar lot wat je treft wanneer je de diagnose krijgt . Het lezen van ‘Dementie &Empathie ‘ houd je geest scherp voor wat er in het aangetaste brein omgaat , niet kunnen verwoorden , opgesloten zitten in onvermogen . Dank aan Dick Kits om de wereld te laten weten wat deze ziekte betekent voor de mens .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *