‘Beleef eet & Kweektuin’ en een ‘dementievriendelijke looproute’ naar Winkelcentrum De Weerd te Doorwerth.

Dat was een bijzondere en waardevolle ervaring gisteravond! Tijdens de pauze van de bijeenkomst in het Alzheimercafé waar gastspreker Geert Bettinger was, werd ik voorgesteld aan de kunstenaar, Dhr. J.M.H. uit Doorwerth, die bezig is met het ontwikkelen van een ‘dementievriendelijke Beleef Eet & Kweektuin’ en een ‘dementievriendelijke looproute’ naar Winkelcentrum De Weerd te Doorwerth. Geert Bettinger introduceerde mij als de ‘deskundige van de fysieke leefomgeving’ voor mensen met hersenschade zoals dementie, die het hele plan vanuit de hersenkunde goed kon onderbouwen. In minder dan tien minuten kon ik de kunstenaar vertellen waar hij o.a. rekening mee moest houden. Hij was erg blij met mijn kennis en expertise en zei dat hij er echt iets aan had. Ik bood hem ook de mogelijkheid om mij altijd te benaderen als hij vragen had of ondersteuning nodig had.

Ik vind het mooi om mijn kennis en expertise te mogen delen met anderen en hen te kunnen helpen bij het ontwikkelen van een dementievriendelijke omgeving. Het is fantastisch dat ik niet alleen de kunstenaar kon helpen, maar ook werd opgemerkt door het Alzheimercafé regio Renkum en de mogelijkheid krijg om in de toekomst als gastspreker te mogen spreken tijdens hun bijeenkomst.

Een mevrouw sprak mij na afloop persoonlijk aan en zei: “Het is inspirerend om te horen hoe jij jouw kennis op een praktische manier kunt inzetten om anderen te helpen”. Het laat zien dat jij niet alleen deskundig bent, maar ook zeer betrokken en bereid om anderen te helpen.

Inzicht en kennis over dementie en de fysieke leefomgeving kunnen echt een verschil maken in het leven van mensen met dementie en hun verzorgers. Meer weten? Zie BreinPlaats.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *