Geert Bettinger – Alzheimer Cafe Regio Renkum

Samen met Karin de Smit van www.managevitaal.nl en Ignar Rip van www.muziekgeluk.nl hebben we het Alzheimer café te Doorwerth bezocht om te luister naar de gastspreker: Geert Bettinger.

Geert Bettinger, auteur van het boek ‘Door stil te staan kom je verder’, was gisterenavond uitgenodigd als spreker bij het Alzheimer café regio Renkum. Tijdens zijn presentatie, met behulp van pakkende praktijkvoorbeelden, deelde hij zijn visie op “probleemgedrag” van zorgafhankelijke cliënten. Hij benadrukte dat dit gedrag vaak een signaal is voor een onderliggend probleem en lichtte de processen toe die hieraan ten grondslag liggen. Door het bekijken van signalen vanuit een ander perspectief, biedt zijn benadering een praktisch houvast voor hulpverleners en zorgprofessionals in hun dagelijkse werk met zorgafhankelijke cliënten, en ook voor familieleden van mensen met dementie. Het is interessant om te zien dat zijn benadering overeenkomt met de aanpak die ik ook hanteer in mijn cursussen over dementie.

Zijn boek’ Door stil te staan kom je verder”. Een andere kijk op ‘probleemgedrag’ is wat mij betreft een aanrader voor begeleiders, verzorgenden, verpleegkundigen, mantelzorgers en studenten van opleidingen voor zorg en welzijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *