In company basisopleiding ‘Omgevingszorg voor helpenden en zorgondersteuners’.

Ik ben momenteel bezig met de voorbereidingen.

Morgen starten twee groepen, elk bestaande uit 12 medewerkers, met de Basisopleiding ‘Omgevingszorg voor helpenden en zorgondersteuners’. Tijdens deze opleiding ligt de focus op het creëren van een stimulerende omgeving met minder (onbegrepen) probleemgedrag bij mensen met dementie, volgens de Brein Omgeving Methode en de inzichten van Dr. Anneke van der Plaats. (Onbegrepen) probleemgedrag wordt beschouwd als een signaal dat wij als hulpverleners vaak niet begrijpen. Persoonlijk geef ik al sinds jaar en dag de voorkeur aan de term ‘signaalgedrag’ in plaats van ‘probleemgedrag’.

Samen met mijn team van BreinPlaats en het Breincollectief kijken wij er enorm naar uit, zoals altijd. Het geeft ons niet alleen voldoening, maar ook energie, vooral wanneer wij de reacties en het enthousiasme achteraf horen. Negen van de tien keer krijgen wij te horen: ‘Had ik het maar eerder geweten.’ In het omdenken van leren ligt de oplossing. Meer kennis over toegepaste hersenkunde vormt het startpunt.

Namens het team en mijzelf, met vriendelijke groet,

Peter Peltzer

 

#Omgevingszorg #Dementiezorg #Leren #Hersenkunde #Alzheimer #Breinschade #NAH #zorgondersteuners #Huiskamermedewerkers #Verpleeghuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *